Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije

Svaka porodica sanja da živi u udobnoj kući, koja će dugo godina biti pouzdana tvrđava. Odlučili su da izgrade kuću svojih snova, mnogi se pitaju: koje materijale najbolje koriste za pouzdanu izgradnju? Istovremeno, tema uštede novca je uvek aktuelna. Danas građevinsko tržište nudi neverovatnu količinu moderne tehnologije, što je lako zbuniti. - Najjednostavnija i jeftinija opcija.

Sendvič paneli su izmišljeni u SAD-u tokom pedesetih godina prošlog veka. Tehnologija grijanja počela je da se uspešno primenjuje u zemljama Severne Amerike, a potom iu Evropi. Kanada je bila jedna od prvih zemalja koje su opširno počele da koriste sendvič panele za izgradnju stambenih zgrada. Ozbiljna kanadska klima bila je idealno okruženje za testiranje novih materijala za snagu i izdržljivost. Novi kanadski domovi odlikovali su se svojim jedinstvenim sposobnostima zadržavanja toplote, uprkos velikim mrazima. Tokom letnjih meseci ove kuće su bile hladne zbog unutrašnjeg sloja gumenih panela.

Sendvič panela dobila je ime zbog svoje vizuelne sličnosti sa sendvičom. Dve drvene čestice koje su pouzdano povezane sa slojem plastike od pene predstavljaju čuvenu gumenu ploču. Uprkos očiglednoj jednostavnosti, ovo je čvrsta konstrukcija koja može izdržati velika opterećenja. Zbog male težine, takvi panelni blokovi se lako mogu transportovati do gradilišta. Montaža i ugradnja gumenih panela ne zahtijeva mnogo vremena i visokih troškova, tako da se izgradnja kuće ne vuče dugi niz godina. Sve ove prednosti novog materijala brzo su cenjene širom svijeta.

Prednosti izgradnje kuće od gipsanih ploča:

 • Minimalna upotreba građevinske opreme.
 • Mali broj zaposlenih - minimalan rad.
 • Mala težina građevinskog materijala, tako da nema potrebe za plaćanjem dodatnih usluga za njihov transport i istovar.
 • Pri montaži i instalaciji rama ne koriste se nikakva "vlažna" rješenja, koja gube svoja svojstva pod uticajem niskih temperatura.
 • Možete početi izgradnju u bilo koje doba godine.
 • Minimalno vrijeme za izgradnju kuće od sip panela. Izbor pravog projekta i naručivanje kuće sa ključem, za dva or tri meseca možete uživati ​​u novom ugodnom domu.

Jednostavan i ekonomičan završni rad

Idealno ravne zidove kuće napravljene od sip panela lako se mogu podesiti na bilo koju vrstu spoljašnjeg oblaganja. Takva ravna površina sadrži dobro lepljive smeše, dekorativni malter, vijke. Spoljna dekoracija kuće može se napraviti iz različitih materijala, na primjer:

 • obloga;
 • prirodni kamen;
 • završne obloge;
 • strana stranice.

Izgradnja kuće koja koristi SIP tehnologiju (SIP) sastoji se od istih faza kao i izgradnja gotovo bilo koje druge tehnologije:

 • osnovni uređaj;
 • postavljanje "kutije";
 • uređaj krova i njegovo pokrivanje krovnim materijalom;
 • ugradnja prozora i ulaznih vrata;
 • završna obrada fasade i postolja;
 • postavljanje nagiba i uređaja sistema prelivanja;
 • obrada internih komunikacija;
 • gruba i završna obrada.

Pouzdantemelja - osnova solidnog doma. Dubina osnove i vrsta temelja zavise od nosivosti zemljišta, terena, stola podzemnih voda i, naravno, očekivanog opterećenja na njoj.

Generalno se veruje da su troškovi postavljanja temelja približno 20% vrednosti kuće. Međutim, pri kreiranju projekata i izgradnji lakih kućišta od SIP panela, preporučljivo je koristiti plitke temelje ili rafove sa suspendiranom rešetkom (beton ili drvo). Ove vrste fondacija uz pouzdanost mogu značajno smanjiti potrošnju materijala i smanjiti troškove rada.

Nedavno, još ekonomičniji temelji postaju popularniji - metalni šrafovi. Šipovi mogu biti galvanizovani ili jednostavno sa zaštitom od korozije; sa lijevnim vrhom ili masnim noževima; mogu se povezati jedni sa drugima ("tie") kao kanal, a jednostavno šipke duž tzv. "glava". Glavna prednost šrafova (pored troškova rada i materijala) je mogućnost izgradnje temelja za kratko vreme iu bilo koje vreme. Polje za kuću sa dvije etaže, površine 200 m², priprema se 2-3 dana čak i na zamrznutom tlu.

Za svaki konkretan slučaj izračunavamo potrebnu osnovu, vođenu normama TSN MF-97-MO Ako je neophodno, pre početka instalacionih radova, postaviti inženjerske komunikacije, ostavljaju se "hipoteke" za ulazak vode i odvodnjavanje u kuću.

Po pravilu, paralelno sa procesom izgradnje temelja u našoj fabrici u gradu Volokolamsknapravljen je setbudućnostkod kuće. Uložene SIP panele i kalibrirana rezana graza su rezana / rezana i označena u finalnim proizvodima prema projektu. O činjenici spremnosti gradilišta da započne montažu objekta, dovodi se kućanica. SIP paneli imaju nisku masu, što omogućava dva radnika da ih nose i montiraju bez mnogo napora.

Ugradnja kuće počinje sa pričvršćivanjem na gotovom temelju šipke, tretiranim antiseptikom, koji je vezivna traka za montažu panela. Pričvršćivanje drva na temelj donosi sidrena vijka kroz hidroizolacioni materijal. Ploče se postavljaju na podnožje postolja, čineći čvrstu, čvrstu ploču. Nosivi blok poklopca podruma je drvena traka sa poprečnim presekom od 190x80mm, koja radi na visini od 625mm, na kojoj su izgleda da su preklopni navi jni paneli. Da bi se izbegle stvaranje "hladnih mostova" na tačkama prelaza, sve male praznine su napunjene poliuretanskom zaptivnom penom. Po završetku montaže poda, njen kraj duž oboda kuće je zašrafljen pločom 190x40mm. Za poboljšanje hidroizolacionih svojstava, ploče mogu biti pokrivene odozdo slojem bitumenske masti. Međutim, praktičnije je izgraditi ventilirano podpolje.

Zatim dođe do najvažnijeg momenta: striktno prema crtežima kuće napravljen je izgled donjeg traka za vezivanje zidova prvog sprata. Greda se postavlja na poliuretansku zaptivnu foliju i pričvršćena pomoću dugih vijaka za samoprezivananje kroz podne ploče do postolja postolja.

Ugradnja SIP zidnih ploča počinje sa ugla montažne kuće. Donji žljeb prvog zidnog panela stavljen je na grupu snopa i postavljen je prema nivou sa maksimalno dozvoljenim odstupanjem ne više od 1-1,5 mm. Kraj panela je zatvoren pločom. Pre priključivanja svih navedenih elemenata, svi kontakti se peni.

Drugi ugao panel, čiji se završetak takođe zatvara ploča, priključen je pod pravim uglom prema prvom panelu. Za povezivanje se koriste anodizirani vijci dužine 200 mm. Zglob je zaptiven poliuretanskom zaptivnom masom. Tačne linearne dimenzije zidnog SIP panela omogućavaju vam da montirate kući sa tolerancijom ne više od 1-2 mm.

Zidni SIP paneli sa otvorima za prozore i vrata se montiraju i pričvršćuju na vezu i međusobno na isti način kao i masivni zidni paneli. Na perimetru otvora se ubacuje konzola.

Unutrašnji nosivi i ne-zavjesni zidovi u kući mogu se napraviti kao zidni SIP-paneli debljine 164 i 124 mm, kao i standardne drvene strukture rama sa popunjavanjem praznina sa zvučnim izolacijskim materijalom. Nosive podloge mogu se montirati i koristiti metalne profile.

Pravilna instalacija u vertikalnom položaju se proverava mernim nivoom. Ako je potrebno, vrši se montaža prateće lepe ili lamelarne drvene građe.

Nakon ugradnje, zidovi prvog sprata su pričvršćeni gornjim vezom.

Srednji podovi mogu se napraviti od ojačanih SIP panela (razmaka širine 625 mm), standardne konstrukcije snopa, au slučaju velikih razmaka koristeći drvene I-grade na kojima montirana OSB ploča. Prednost poslednje dve opcije je mogućnost inženjerskih komunikacija unutar plafona.

Posle ovoga, prema projektu, postavljen je donji traka za vezivanje drugog (ili mansardnog) poda. Greda se postavlja na poliuretansku zaptivnu foliju i pričvršćena je pomoću dugih vijaka za samoprezivanje, preko podnih panela, do gornjeg traka za vezanje prvog sprata. Montaža zidnih panela se vrši i na prvom spratu.

Nestandardne jedinice, na pr. Žlebove, mogu se proizvoditi u fabrici, sa unapred izrađenim vratima i prozorima.

Po završetku instalacije zidova potkrovlja, ugrađeni su mauerlati, purini i klizaci. Štaviše, veoma je važno da su ne samo površina njihovog kontakta sa krovnim pločama idealna, već su napravljena od kvalitetne suhe građe. U suprotnom, tokom rada kuće, kada se strukture isuše, dođe do deformacije i formira se praznina. Krovna konstrukcija koristi ojačane SIP ploče.

Izgradnja hladne krovne konstrukcije vrši se tradicionalnim metodama.

Osnovni materijali za krovove su mekane pločice i metalne pločice. Ne preporučujemo ugradnju mekanih krovnih ploča direktno na krovne SIP ploče bez ventilacionog uređaja, jer će time skratiti životni vek krovnih konstrukcija. Da bi se smanjio trošak, moguće je koristiti Ondulinu i pocinkovani valoviti list.

Paralelno sa radom na krovu, montiraju se kap i vetrobrani, a zatim se instaliraju prozori.

Sledeće faze rada sprovode se paralelno, nezavisno jedan od drugog.

Na zahtjev, bilo uređenje doma fasade: dekorativni malter, Presvlačenje Framework, imitacija grede, shildingom, vinil prilaženje ili klinkera thermopanels.

Istovremeno sa završnom fasadom kuće, moguće je nastaviti sa izvođenjem inženjerskih komunikacija. Dizajn kuće omogućava realizaciju tehničkih i tehničkih rešenja, kako tradicionalnih tako i najinovativnijih. Tradicionalnim inženjerskim sistemima, mi upućujemo sisteme u kojima krugovi grijanja rade na principima cirkulacije različitih vrsta medija koristeći grejne elemente kao što su radijatori, konvektori i pli enejnemente kao što su radijatori Staze cijevi i kanale u kući kabla može produžiti u unutrašnjost pregrade, stropovi i na slaganje premazivanja CIP panela sa brtvom u konvencionalnom estrih ili košuljicu da se osuši Knauf postupak. Moguća i spoljna instalacija komunikacija svih vrsta. Kod pušača toaleta prije estriha i hidroizolacija brtvu komunikacija onda montirani kanalizacione cijevi i vodovod, a zatim sipao isti kao i drugdje, ploča, ali uz dodatak kompozicije rjeejee, oje, ploča, ali uz dodatak kompozicije rjeejee, oje, ploča, ali uz dodatak kompozicije rjeejee, ploča, allo

Izgradnja zidova omogućava realizaciju bilo koje tradicionalne i moderne tehnologije završne obrade. Preporučujemo da svi zidovi u kući, sašio je suhozida, koji ne

Kuće od samonosnih panela. Prednosti.

Toplota

U ovom trenutku, CIP paneli su najtraženiji gradjevinski materijali na svijetu. Kuća, izgrađena kanadskom tehnologijom, je 8 puta toplija od cigle. Zbog očuvanja temperature, vrlo je ugodno živeti u takvoj kući: toplo je zimi i hladno tokom leta. Kanadski domovi lako izdržavaju temperaturne fluktuacije u opsegu -50 \ +50 stepeni. Od SIP panela, polarne istraživačke stanice se grade na severu i jugu. Da li i dalje sumnjaš da je kanadska kuća topla?

Snaga

Suprotno opštoj zabludi, kuće SIP panela su izuzetno izdržljive. Zahvaljujući svom integralnom dizajnu, izdržavaju uragani i zemljotresi do 7.5 poena. Zidovi kuće izdržavaju vertikalno opterećenje od 10 tona i poprečno opterećenje od 2 tone po 1 m2. Naravno, takav zid ne može da se nosi sa frontalnim napadom buldozera (međutim, kao cigla), ali za ugodan boravak to je više nego dovoljno.

Osnova okvira-panel tehnologija SIP (SIP) je strukturna izolacijski panel - KTP (SIP - Strukturna Izolirani Panel - SIP) or sendvič panela.

CIP panel je višeslojni struktura i sastoji se od termički izolacijskog materijala a - samogasivost proširiv polistirena brend PSB-C 25 liberte ) ili OSB-3 (orjentisani pločasti odbor).

Uzeti komponente odvojeno CIP panel i sami su relativno čvrste elemente, ali međusobno povezane u procesu proizvodnje čine moderni kompozitni materijal

Sva tri sloja rade zajedno kao celina i mnogo su efikasnija od svakog elementa pojedinačno. Princip rada liči na I-odjeljak. Jači vanjski slojevi, maksimalni pomak u odnosu na odjeljak element centra i zida oba vlja ulogu stiropora

Prefabrication

Kuća je u potpunom "ključ u ruke" 150 m2 gradimo u samo tri mjeseca. Ovu kuću možete napraviti u bilo koje doba godine, bez obzira na vremenske uslove. Samo zamislite - to je tri meseca i na vašoj lokaciji postoji spremna kuća. Koliko dugo ćete graditi kuću od cigle?

Glavni faktor koji pruža tehnologiju sa svim prednostima je dostupnost visokokvalitetne projektne dokumentacije. Samo prisustvo projekta omogućava vam da ispravite proizvodnju svih dijelova domokomplekta, a potom sa određenom lakoćom i bez grešaka sastavite kuće u najkraćem mogućem roku.

Ekološka kompatibilnost

komponente SIP-panel - OSB i polistirena - imaju veći učinak na životnu sredinu.

Ekološka kompatibilnost osb-a je izjednačena sa ekološkom kompatibilnošću drveta. U stvari, OSB je 95% drvenih čipsa. Kao vezivo koristi prirodne i sintetičke smole koje ne sadrže formaldehid, fenol i štetnih materija.

Ekspandiranog polistirena (pjenasti stiren) 2% se sastoji od stirena i 98% zraka. Ovaj materijal se smatra jednim od ekološki najniže korištenih u građevinarstvu.

Izgradnja kuća na kanadskom tehnologiju, te briga ne samo o vlastitom zdravlju, ali i zdravlju okoline. Zato što:

· Za ugradnju kanadskog doma se ne koristi teška mašina, pa stoga konstrukcija ne postaje skuplja.

· Pri izgradnji kuće koristeći kanadsku tehnologiju, formirana je minimalna količina građevinskog otpada, 2-3 puta manja od klasične konstrukcije.

· Za proizvodnju OSB-a, koriste se brzo rastuće vrste drveta, koje su brzo obnovljivi prirodni resursi.

· Kanadski domovi imaju najveću energetsku efikasnost. U stvari, s vremena na vreme smanjujete potrošnju energije. Zar to ne zovu svi zaštitnici životne sredine u svetu?

Trajnost

Stiropor, za razliku od mineralne vune, ne kolači i ne deformiše. Procenjeni vek trajanja kanadske kuće je 80 godina. Možda za nekog to nije dovoljno. Samo tokom ovog vremena izgradnja kuće "postaje starija" više moralno nego fizički. Samo zapamtite da često to rade sa starim, ali jakim kućama, nasleđenim od baka ... Oni rušu i grade nove, modernije.

Vatrootpornost

Kućama iz SIP-panela dodeljen je treći stepen vatrootpornosti. Zidovi kuće mogu izdržati direktnu vatru na sat vremena. Pored toga, SIP paneli imaju svojstvo samogasnog gašenja. Termalna energija koja se oslobađa spaljivanjem sip panela je 7 puta manja nego kod spaljivanja drvenih konstrukcija. Za vaš apsolutni bezbrižnost, postavljamo unutrašnje zidove kuća s gipsanim pločama, što je a priori dobar vatrootporni materijal.

Ekonomija

Cena kanadskog doma je pola od kuće opeke. Gotova kuća od 125 m2 koštaće vas manje od jednosobnog stana u Moskvi površine 47 m2. A možete li uporediti stan sa svojom kućom?

Kanadska tehnologija kuća vam omogućava da uštedite na sledećim stavkama:

Temelj. Da bi se izgradila kuća, skupa osnova nije potrebna. Težina 1 m2 strukture kuće ne prelazi 50 kg.Kuće izrađene od samonosnih panela izgrađuju se na laganom temelju, što je 3-4 puta jeftinije od temelja za ciglarsku kuću.

Timing. Samo zamislite koliko troškovi održavanja radnika, isplata plata u izgradnji opeke (18-24 meseci)! Ali ovaj iznos je uključen u cijenu kuće. Naše kuće izgrađuje tim od četiri radnika bez upotrebe teške opreme za samo 3 meseca. Niski troškovi za proces izgradnje znatno smanjuju cenu same zgrade.

Grijanje.Naše kuće imaju izvrsne energetske karakteristike. Cena grejanja kanadske kuće je 5-6 puta niža od cigle. Kanadska kuća se brzo zagrijava, a gubitak toplote je minimalan. S obzirom na stalno povećanje cijena energije, uštedeli ste impresivan iznos.

Prevoz. Svi troškovi prevoza za izgradnju kuće u moskovskom regionu, mi preduzimamo.

U građevinskim materijalima sa malim porastom se sve više koriste, kao što su drvo ili cigla. Na njihovo mjesto dolaze lakši dizajn, koji također može učinkovito nositi s opterećenjem dobio ih i nisu inferiorni u odnosu na njegove prethodnike u svojstva performanse.

Osim toga, do danas, relevantno je pitanje za uštedu energije, tako da nove vrste građevinskog materijala sve više proizvedeni b b b omogućava isplativo očuvanju resursa. Iz tog razloga, SIPs (paneli) postaju sve popularniji i postepeno zamenjuju svoje najbliže konkurente.

Istorija porekla SIP (SIP) - tehnologije

Stalno povećanje troškova izgradnje, kao i prekomjerne potrošnje prirodnih resursa u prerađivačkoj industriji odavno govorili o potrebi da se stvori bolji materijal koji će zadovoljiti potrebe modernog potrošača

Bilo je mnogo pokušaja da se koriste različite tehnologije za rješavanje ovog pitanja, ali najuspješniji rezultat može pohvaliti znanstvenika iz SAD-a, koji je još uvijek u sredinom dvadesetog stoljeća, izgrađen prvi sendvič panela, i mogla bi ih koristiti za zamijeniti neke od glomaznog materijala .

Prvi SIP (panel) se sastojao od dva lista šperploče, između kojih je postavljen materijal za toplotnu izolaciju. Tada je izgrađeno samo nekoliko eksperimentalnih kuća, što je postalo osnova za detaljnije studije. Prošlo je više od 20 godina pre nego što su SIP (paneli) stavljeni u masovnu proizvodnju.

Ogroman doprinos razvoju tehnologije su napravili američki Frank Wright i jedan od njegovih talentovanih studenata Elden Dow. SIP (SIP) - Washi je panel se sastojao od furnira i papira asfalta, a već predstavlja efikasan građevinski materijal topline za uštedu. Ipak, Dowe je prvo odlučio da koristi ekspandirani polistiren kao punilo za sendvič.

Ovaj pronalazak je proizveo pravu revoluciju u građevinarstvu, a ova tehnologija i dalje je glavni način proizvodnje SIP (panela).

U Kanadi i SAD, SIP kuće (SIP) su izgradile tehnologije skoro pola veka, postepeno postaje materijal populari u drugim zemljama. Istovremeno, savremeni naučnici i arhitekte svake godine sve više i više unapređuju tehnologiju proizvodnje, ubrzo montažne kuće mogu postati najpopularnija opcija za izgradnju.

Tehnologija kanadske kuće

Izgradnja SIP-a (panela) najviše zahteva u Kanadi. Činjenica je da posebna tehnologija omogućava građevinske konstrukcije koje su otporne na mijenjanje vremenskih uslova i prirodnih katastrofa. Zbog toga, SIP - kuće se često nazivaju kanadski. To su skupovi osnovnih materijala za izgradnju, koji uključuju podove i zidove od SIP-a (panela), postolja i docking greda. Dovoljno je samo da sakupljamo sve ove elemente zajedno, prema posebnom projektu, a kompletno kućište je spremno!

Tehnologija izgradnje kanadskog doma je sasvim jednostavna - neki kupci kućnih kompleta ga čak i bez pomoći angažovanih radnika. Ipak, u ovakvom obliku izgradnje postoje neke specifičnosti. Vazno je da se ne ostavljaju praznine između panela, kako ne bi uznemirili toplotnu izolaciju i obavljali sve faze rada u preporučenom nizu.

SIP tehnologija - koje su prednosti?

Kuća, izgrađena prema SIP (tehnologiji), odlikuje ga izdržljivost, pouzdanost, ekološko prijaznost i atraktivan izgled. Ipak, koristi se ne završavaju tamo. Specijalne operativne osobine materijala i način pričvršćivanja panela omogućavaju postizanje neverovatnih rezultata.

Prednosti SIP-a (tehnologije)

Brzina izgradnje SIP kuće (SIP) - tehnologije se grade brže od zgrada od cigle ili betona. Za instaliranje kutije niskogradnje samo dve do tri nedelje.
Toplotna izolacija Posebno punilo sendvič panela garantuje očuvanje toplote unutar zgrade, što ne samo da pruža udoban život, već i štedi energiju. SIP (SIP) - kuća je 8 puta toplija od cigle ili betona.
Jednostavna osnova SIP (SIP) tehnologija podrazumeva upotrebu vijčane osnove, koja se može instalirati u roku od jednog dana. Istovremeno, mnogo je jeftinije od svih drugih mogućih opcija.
Otpornost na vanjske faktore Izgraditi kuće na SIP-u - tehnologija može biti u bilo koje doba godine, bez obzira na temperaturu i vremenske uslove. Gotova zgrada takođe ima visok stepen otpornosti na mehanička oštećenja i druge spoljne uticaje. SIP (SIP) - kuće su 4 puta jače od konvencionalnih kućišta.
Brza završna obrada SIP - paneli ne trebaju vremena za skupljanje, tako da možete započeti završnu obradu odmah nakon postavljanja konstrukcije.
Niska cena SIP-ovi - paneli su relativno jeftini, a njihova cena se stalno smanjuje zahvaljujući novim proizvodnim tehnologijama. Postavljanje panela je takođe prilično jednostavno, tako da nema potrebe da angažujete veliki broj radnika ili da koristite celokupnu građevinsku opremu.

Related news

Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije image, picture, imagery


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 37


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 11


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 81


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 40


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 71


Sip tehnologija. Kuće od grickalice nove tehnologije 39